Sitemize destek vermek için aşağıdaki kodları sitenizin ana sayfasında uygun bir yere yapıştırabilirsiniz.

26 Ekim 2007 Cuma

Sandbox ve TrustRank

Sandbox ve TrustRank
Google Sandbox ve TrustRank Filitreleri ve Siteniz

Bu yazıda Sandbox ve TrustRank faktörlerin ne işe yaradıkları ve web sitenizin google popülaritesini nasıl etkilediğini öğrenebilirsiniz. Sandbox filitresinden nasıl kurtulacağınız ve TraustRank ile nasıl aramalarda yükselebileceğinizi bulabilirsiniz.

Sandbox ve TrustRank nedir?

Bu iki faktörde google arama motorunun filitreleridir ve ranking elde etmenin en önemli faktörlerindendir. Sitenizin yaşı ve sitenize link veren sitelerin yaşı “ranking” i etkileyen faktörlerdendir. Ayrıca google bu sitelerin size ne zaman link verdiğini ve sizin site içi linklerinizdeki zamanla ne kadar geliştiğini inceler. Eğer yeni bir alan adı aldıysanız google da yüksek bir rankinge sahip olmanız oldukça güçtür. Çünkü google yeni olduğunuzdan sitenizin ne kadar güvenilir olduğunu görmek için bekleyecektir.Bu yüzden google ın bu filitreleri yeni siteleri eski sitelere oranla daha fazla etkiler. Bazen yeni açılmış bir site yüksek ranking sahibiyken bir anda bir kaç aylığına ortadan kaybolabilir. Bu etkiye SandBox demektedir.

SandBox tan Nasıl Çıkılabilir

Genellikle bir sitenin Sandbox filitresinden kurtulması 6-8 ayalabilmektedir. Diğer arama motorlarında böyle bir sorun olmamakla birlikte google firma ismini dahi göstermeyecek kadar aramalarda kısıtlayacaktır. Bu durum olduğunda birşeyleri yanlış yaptığınız düşünmeyiniz, bu google ın yeni web sitelerine davranış şeklidir. Google bu yaklaşımıyla yeni tasarlanan sitenin içerik geliştirmesini teşvik etmesi gibi bir amacı da vardır. Küçük ağlar kurarak site anasayfasına diğer sitelerden link edinmeler bu noktada çok işe yaramayacaktır.

Sandbox tan kurtulmak için 6-8 ay beklemeyi göze alöalısınız ve bu arada sitenize iyi linkler edinerek içeriğinizi kuvvetlendirmelisiniz. Bunun yanında en önemlisi web sitenizi Google için için optimiz etmelisiniz. Web sitenizi yaptığınız anda başka bir web sitesinden birkaç link edinerek google ı sitenizden haberdar etmelisiniz ve 6-8 aylık geçecek sürede msn yahoo gibi arama motorları üzerinde çalışmalısınız çünkü bu motorların böyle bir geciktirme politikaları yoktur. Sandboxtan daha erken kurtulmak için kesin bir yol bulunmamaktadır fakat belirli bir IP numarası dmoz.org, yahoo directory kayıtları ispatlanmamış hızlandırma teorileridir.


Sandbox ve TrustRank bir Madalyonun İki Yüzüdür

Sandbox ve TrustRank bir grup filitrenin farklı isimleridir. Sandbox temel olarak yeni bir sitenin yüksek ranking almadan bir süreliğine arama sonuçlarından çıkarılmasıdır. TrustRank ise Google artık size güvenmektedir. Bu yıllar alabilecek bir çalışmadır. Meşhur ve güvenilir sitelerin size link vermesi, sitenizin zamanla olan link gelişimi takibi ve eskiden hiç spam tekniklere başvurulmamış olması bu süreyi etkileyecektir. Size link veren sitelerin vermeye devam etmesi ve yeni sitelerin de eklenmesi size uzun vadede ranking sağlayacaktır.


http://www.hostingbank.net
Eşref Akpınar